.rólunk

TWO DOTS

A The Purple Dot Studio egy 2020-as születésű projekt, melyet Kigyós Fruzsina és Nagy Alexandra álmodtak meg közös művészeti projektjeikből szerzett tapasztalataik hatására. Mögöttük van több, mint 6 évet átölelő barátság, közös munka, támogatás, problémamegoldás, éjszakába nyúló ötletelés és elszántság a közös munkára, valamint a képzőművészet és az alkotás őszinte képviseletére. 

 

Bár életútjuk és tanulmányaik is nagyon különbözőek egymástól, mindig is erős szeretetet és érdeklődést tanúsítottak a művészet, az esztétika és a design iránt. Fruzsina esztétikai tanulmányai és Alexandra pszichológiai tanulmányai a legtöbb esetben nagyon jó kiegészítői egymásnak. Beszélgetéseik során lehetőségük nyílik több oldalról megvizsgálni az emberek esztétikával és környezetükkel való viszonyát, a harmóniára való törekvésüket, valamint az egyre fokozódó igényt a művészeti termékekkel való együttélésre.  Hisszük és teszünk is azért, hogy a művészet ne csak az azzal foglalkozó intézményekben, de az otthonunkban és különböző élettereinkben is elfoglalhassa méltó helyét. 

Personal Stuff
Pampas Flower

PURPLE DOT

A Purple Dot Studio egy budapesti székhelyű online shop, amely egyedülálló választékot kínál női grafikusok által készített, kiváló minőségű művészeti printekből.  A Studio inspirációnak forrását a tudatos életmód, a divat és a belsőépítészet trendjei határozzák meg, ötvözve a kultúrát az új és innovatív technológiával a kreatív iparban.

 

Célunk, hogy az emberek környezetét - otthonát, életterét, munkahelyét - minőségi, igényes, alkotásokkal töltsük meg, hogy a környezetük komfortján túl az esztétika is elsődleges szemponttá váljon.  A Purple Dot Studio mindezt fiatal, magyar női grafikusokkal együttműködve, az ő alkotásaikon keresztül valósítja meg. Minden egyes alkotás limitált példányszámban érhető el. 

 

Az esztétika szerepének hangsúlyozásán túl, érzékenyek vagyunk az aktualitásokra, elsődleges szempont számunkra az értékteremtés és a közösségi szerepvállalás.